7 VERZORGING TIPS

1  Borstelen is het belangrijkste verzorgingsproces. Het verwijdert dode haren en vuil, het maseert de huid en stimuleert het vrijkomen van natuurlijke oliën die ervoor zorgen dat de vacht glanst.

 

2 Vieze manen zorgen voor jeuk. Pony’s zijn minder geneigd te schuren als ze schoon zijn. Schimmels en insecten zijn de belangrijkste reden waarom pony’s schuren, dus zorg dat ze van deze dingen geen last hebben, dan heb je minder kans dat ze hun manen kapot schuren.

 

3 Nooit een vieze pony scheren! Niets slijt scheerkoppen sneller dan vuil. Dit betekent niet dat je je pony helemaal moet wassen voor het scheren, gewoon wassen wat je van plan bent om te scheren. Vermeid het wassen van je pony voor een wedstrijd. Als je je pony een paar dagen voor het evenement wast, dan is er genoeg tijd om natuurlijke oliën terug in de vacht te hebben en dan blinken ze nog harder. Als je op de dag zelf toch een vlek hebt kun je dat kleine stukje wel wassen.

 

4 Te veel shampoo veel shampoo is moeilijk uit te spoelen en kan de huid irriteren, dus wees zuinig met de zeep. Gebruik ongeveer de helft van wat je denkt dat je nodig hebt, als je dan echt te weinig hebt kun je nogaltijd bij pakken.

 

5 Gebruik geen schaar om de manen van je pony korter te maken, het is beter om ze te trekken. Maar zorg ervoor dat je de manen uit trekt en niet af breekt. Afgebroken haren maken de manen dik en met kroes en gespleten uiteindes.

 

6 Trim staarten met een tang. Neem een ​​paar haren per keer, breek ze af met een tang. Dit zal de staart dik houden, met behoud van een natuurlijke look.


7 Let op voor kwade ingrediënten. Veel ingrediënten verminderen de glans van de vacht van je pony, de meeste van deze producten lijken onschuldig zoals ontklitters, vlekkenmiddelen en vliegenspray. Toch kunnen deze producten de glans beïnvloeden

april 7, 2017
ponyn
Gezondheid, Verzorging