RECHT ZITTEN

Het is zeker niet makkelijk om een perfecte houding te hebben, het is ook zoveel tegelijk! En dan het rijden zelf nog niet meegerekend. Recht zitten is een van de problemen die je zit en de houding van de pony beïnvloedt. Als je bijvoorbeeld een figuur rijdt en je zit helemaal scheef, kan je pony nooit die figuur perfect rijden. Hoe weet je nu dat je scheef zit? Nou daar hebben wij een leuke oefening voor gevonden!

Rij een volte op beide teugels en hou je knieën en dijen helemaal van het zadel af. Zorg er wel voor dat je pony in balans is en recht voordat je met de oefening begint. Als je tijdens de oefening niet naar een kant overhelt, zit je recht, en dan kan je pony ook recht blijven.

Als je scheef zit, span je automatisch je dij aan om je vast te houden. Ook kan het dat je aan de teugel trekt om in evenwicht te blijven. Zo kan je pony dus nooit de oefening juist uitvoeren.

Als je er af glijdt heb je ook geen balans. Dit kan je oplossen door aan de longe een volte te rijden, terwijl je je armen uitstrekt.

Het kan ook zijn dat je stuitert. Dit is omdat je knieën niet goed aan de pony liggen. Dan moet je beter leren doorzitten in draf. Wanneer alles lukt en je hebt goed balans in stap en draf kun je de oefening eens in galop proberen.

april 7, 2017
ponyn
Tips en weetjes