DRIE NOODOPLOSSINGEN ALS JE ZONDER HALSTER ZIT

Stel je bent op buitenrit en een riempje van je hoofdstel breekt, wat dan? Wij hebben 3 tips op een rijtje gezet, die je misschien kunnen helpen.

A) Als je een riem aan hebt, doe je die over de nek van je pony. Zo kan je je pony vasthouden. Je andere hand leg dan even op je pony’s neus.

B) Als je toevallig een trui, vest of dun jasje aan hebt, rol die dan op. De mouwen rol je niet mee op. Plaats het  opgerolde stuk zo dicht mogelijk achter de oren. Daarna kruis je de mouwen onder de keel van je pony natuurlijk NIET TE STRAK. Sla dan een van de mouwen over de neus en houd het uiteinde van de mouw vast. Als de mouwen lang genoeg zijn, kan je er ook een knoop in leggen.

C) Of je hebt misschien een touw bij de hand (GEEN STROTOUW, dat kan hard snijden!). Leg het touw achter de oren van je pony. Kruis ook hier het touw onder de kaak. Leg dan één van de uiteindes op de neus van je pony en daarna het andere uiteinde langs de andere kant op de neus. Dan pak je de 2 uiteindes samen en maak je er een knoop in.

februari 4, 2017
ponyn
Tips en weetjes